duminică, 28 noiembrie 2010

350 ŞI 10.10.10






Din nou, anul acesta, am participat la o acţiune organizată la nivel mondial de 350. De data aceasta tema a fost 10.10.10, adica scăderea nivelului de dioxid de carbon cu 10%. Data aleasă a fost 10 octombrie 2010, de aici 10.10.10. Cu această ocazie, împreună cu domnul inginer Nicolae Anţilă de la Ocolul Silvic Bocşa, am plantat câţiva stejari în Măureni şi Şoşdea. Elevii au făcut toată treaba, după indicaţiile primite de la specialist.

vineri, 1 octombrie 2010

DRUMS

ZIUA MONDIALĂ A CURĂŢENIEI

De "Ziua Mondială a Curăţeniei" noi, toţi cetăţenii, trebuie să fim mai conştienţi de faptul că păstrând curaţenia oriunde: la locul de muncă , în gospodării şi locuinţe , în locurile de joacă, în locuri publice, în mijloace de transport în comun, la şcoală etc.
La şcolile din Măureni şi Şoşdea am sărbătorit si noi acest eveniment prin activităţi de igienizare a comunei.Iata cateva imagini!

miercuri, 18 august 2010

POZE FĂCUTE CU ÎNCETINITORUL



Un fotograf britanic a folosit un aparat foto performant şi a fotografiat cu încetinitorul un balon de săpun. A obţinut nişte imagini uimitoare.








marți, 17 august 2010

PERLE...AVEM PERLE...CINE DOREŞTE?

1. Geografie-scris: Scrie 5 oraşe importante din România;
-Bucureshti
-Iashi
-Timishoara
-Constantza
-Clujna-Poca

2. Profesoara: "Să scrieţi cu majuscule"
Eleva: "Dacă nu avem majuscule putem să scriem cu pixu’?"

3. Când eroul muri împuşcat de nemţi pe câmp, simţi miros de mărar şi de pătrunjel.

4. Descoperirea Americii s-a produs într-un moment de neatenţie a pazei de coastă.


Dacă vă amintiţi şi voi unele "perle" scrieţi pe adresa blogului, revistamaureni.blogspot.com

duminică, 15 august 2010

AMINTIRI....



Se apropie cu paşi repezi începutul anului şcolar. O parte din elevi au plecat spre alte şcoli în această vară, alţii acum intră într-o perioadă cumva nouă în viaţa lor, adică elevii claselor I şi a V-a. Ce să mai spunem de noi, profesorii, când ne uităm le elevii noştri şi suntem uimiţi de cât au crescut.
Iată câteva poze cu elevii mei în cls. I, dar şi acum, în pragul clasei a IV-a.
Le-a fost dor de grădiniţă, aşa că am mers să-i vizităm pe cei mici. Erau în clasa I.






Urmează premianţii din clasa a II-a.

Am fost şi în excursii, a treia poză e de la
Muzeul Satului Bănăţean de la Timişoara.














Următoarea e de la Morile de apă de la Eftimie Murgu( Rudăria).















Iar în clasa a III-a elevii au încercat să afle cât mai multe lucruri, folosind tehnica modernă.

Urmează să vedem cum ne descurcăm în clasa a IV-a. Sperăm să învăţăm mai bine!

sâmbătă, 22 mai 2010

MICII POMPIERI


























La noi la şcoală am organizat o activitate în cadrul Cercului "Prietenii pompierilor". Am avut invitaţi de la Primăria Comunei Măureni pe reprezentantul ISU, domnul Nicolae Mutulescu şi pe viceprimar, domnul Ichim Florin. Elevii au ascultat explicaţiile invitaţilor, au studiat fluturaşii primiţi, au completat chestionare şi au scris scurte compuneri.

vineri, 7 mai 2010

9 MAI-ZIUA EUROPEI

Am sărbătorit Ziua Europei printr+un program artistic şi expoziţie de desene. A fost frumos!









LADA DE COMPOST

Pentru că vrem un mediu sănătos şi, în acelaşi timp plăcut, ne-am gândit să economisim banii de îngrăşăminte şi să le fabricăm noi. Din deşeurile din gospodărie! Am construit LADA DE COMPOST. Am avut şi ajutor, dar sperăm ca la anul să punem la flori şi plante îngrăşăminte proprii şi naturale. Iată câteva imagini cu elevii cls. a V-a A, îngrijind parcul şcolii şi completând lada de compost cu iarba adunată.








miercuri, 21 aprilie 2010

22 APRILIE- ZIUA PAMANTULUI

Am sărbătorit Ziua Pământului cum am ştiut noi mai bine. Am desenat pe asfalt imagini care să-i îndemne pe ceilalţi să protejeze planeta şi am arătat semenilor ca mersul pe bicicletă este mai sănătos şi ieftin decât folosirea automobilelor. Vrem să stopăm poluarea pentru a avea şi pe viitor un Pământ sănătos!
Câştigători la concursul de biciclete au fost BOB GABRIEL din clasa a III-a A şi NOHAIU SERGIU din clasa a VI-a. La concursul de desene pe asfalt au luat locul I PETRUŢ SERGIU şi SLAVU GEORGIANA , ambii din clasa a VI-a. Multă baftă pe viitor şi celorlalţi participanţi!