vineri, 15 martie 2013

RAPORT SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ



MINISTERUL  EDUCAŢIEI  NAŢIONALE
 
ŞCOALA  GIMNAZIALĂ  MĂURENI

 COMUNA MĂURENI NR. 450-451, JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN, 327265
TEL/FAX: +40(0)255 / 526018
CUI CIF 28949243


Nr.888/11.III.2013


RAPORT PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA SIMULĂRII EXAMENULUI DE EVALUARE NAŢIONALĂ PENTRU ABSOLVENŢII CLASELOR A VIII-A
ANUL ŞCOLAR 2012-2013

          În sesiunea februarie 2013 de Simulare a Evaluării Naţionale, Şcoala Gimnazială  Măureni a fost Centru de examen pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Măureni şi Şcoala Gimnazială „Ioan Ciucurel” Şoşdea.
          La examen au participat 24 de elevi de la ambele şcoli. Aceştia au fost repartizaţi în două săli de examen.
          Comisia de Simulare a Evaluării Naţionale a organizat examenul în conformitate cu Procedura operaţională internă privind organizarea şi desfăşurarea Simulării examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a, în anul şcolar 2012-2013. Examenele au fost susţinute la Limba şi literatura română şi Matematică. În ziua de examen elevii au respectat întocmai regulamentul de desfăşurare a Evaluării Naţionale.
          Membrii Comisiei au avut grijă ca prevederile Metodologiei şi Procedurii să fie cunoscute şi de elevi şi de asistenţi, prin instruirea lor şi prezentarea lor în cadrul întâlnirilor prealabile cu părinţii, elevii, diriginţii şi profesorii din data de 21.02.2013.
          În urma susţinerii examenelor, lucrările elevilor au fost transportate în siguranţă la Centrul de Evaluare, respectiv Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bocşa. După afişarea rezultatelor, nu s-a depus nicio contestaţie la Centrul de Evaluare.
          Comisia de Evaluare Naţională a dus la îndeplinire scopul pentru care a fost înfiinţată, respectând prevederile Metodologiei şi ale Procedurii operaţionale interne privind organizarea şi desfăşurarea Simulării examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a, în anul şcolar 2012-2013.
          În urma afişării rezultatelor obţinute de elevii celor două şcoli, au fost întrunite şedinţe cu elevii, părinţii acestora, diriginţii, directorul şcolii şi profesorii de Limba şi literatura română şi Matematică de la clasa a VIII-a. Rezultatele slabe au îngrijorat cadrele didactice de predare care au cerut elevilor şi părinţilor mai multă seriozitate şi interes pentru învăţătură, deşi în cadrul şedinţei din data de 10.X.2012, directorul şcolii împreună cu cadrele didactice de matematică şi limba română de la clasele a VIII-a au stabilit un program de măsuri pentru ameliorarea rezultatelor la învăţătură a elevilor, printre care erau prevăzute mediaţiile la disciplinele de examen. Meditaţiile s-au făcut, dar interesul elevilor pentru a frecventa aceste ore suplimentare este scăzut datorită faptului că admiterea la liceu nu este condiţionată uneori de nota de la Examenul de Evaluare naţională.
          Prezentul raport a fost întocmit pentru a fi transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Preşedinte Comisie de Evaluare Naţională,
Prof.  Rusan Luminiţa

Membri: Prof. Lascu Gheorghe-Daniel
              Prof. Orăşanu Constantin-Basarab
           
Director,                                                            Director adjunct,
Prof. Lascu Gheorghe-Daniel                     Prof. Rusan Manuela-Luminiţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu