joi, 26 noiembrie 2009

SCRISOARE


'' M-am uitat la tine când te-ai trezit de dimineaţă. Aşteptam să-mi spui două-trei cuvinte , mulţumindu-mi pentru noaptea trecută , ori cerându-Mi părerea despre cele ce urma să faci astăzi. Am observat că erai mult prea preocupat ca să-ţi cauţi haine potrivite pentru a merge la serviciu. Speram să găseşti câteva clipe ca să-Mi spui :Bună dimineaţa! Dar erai mult prea ocupat…
Pentru a vedea că-ţi sunt alături , am înseninat cerul şi am poruncit păsărelelor să cânte. Păcat că nu ai observat nici atunci prezenţa Mea. Te-am privit plecând grăbit spre serviciu şi iar am aşteptat. Presupun că fiind atât de ocupat , nu ai avut timp nici atunci să-mi spui două vorbe.
Când te întorceai de la muncă , ţi-am văzut oboseala şi ţi-am trimis o ploaie măruntă care să-ţi alunge stresul acumulat. Am crezut că , făcându-ţi această plăcere , îţi vei aduce aminte de Mine. În schimb, supărat, M-ai înjurat.
Doream atât de mult să-mi vorbeşti.Oricum ziua era , încă lungă. Ai deschis televizorul şi în timp ce urmăreai programul preferat , Eu am aşteptat. Ai cinat apoi cu ai tăi şi tot nu ţi-ai adus aminte de Mine. Văzându-te atât de obosit , am înţeles tăcerea ta şi am stins splendoarea cerului ca să te poţi odihni , dar nu te-am lăsat în beznă. Am lăsat veghetori pentru tine o mulţime de stele. Era atăt de frumos, păcat că n-ai observat…
Dar nu contează! Poate chiar nu ţi-ai dat seama că Eu sunt aici pentru tine. Am mai multă răbdare decât poţi să-ţi imaginezi tu vreodată. Vreau să ţi-o arăt , pentru ca şi tu , la rândul tău, să o arăţi celor din jurul tău. Te iubesc atât de mult , încât te voi răbda.
Acum eşti pe punctul de a te trezi din nou. Nu-Mi mai rămâne decât să te iubesc şi să sper că măcar azi Îmi vei acorda puţin timp di timpul tău. Îţi urez o zi bună!

Al tău tată, Dumnezeu''

miercuri, 25 noiembrie 2009

CONTINUAREA EXCURSIEI DE LA BINIŞ

EEEEEIIII!Doar nu era să mergem direct acasă când ne-am întors de la Biniş! Ne-am oprit la Berzovia. Am vizitat poneii, porumbeii, găinuşele pitice, căprioara, apoi ne-am jucat în parcul amenajat în centrul comunei.
A fost deosebit, ne-am distrat de minune!





























































ÎN EXCURSIE LA BINIŞ


În localitatea Biniş, la 20 de km de Măureni, trăieşte meşterul olar Ionică Stepan. Împreună cu câţiva elevi din clasele I-IV am fost şi am vizitat atelierul meşterului, am ascultat explicaţiile lui şi ne-am minunat de măiestria mâinilor sale. Din câteva mişcări, dintr-un bulgăre de lut, au răsărit sub ochii noştri un ulcior, o vază mai mică şi un ghiveci pentru florile mai pretenţioase. Mare minune!
După ce am primit explicaţiile necesare, am cumpărat un mic ulcior ca amintire şi am plecat spre casă.

























































marți, 17 noiembrie 2009

ILUZII OPTICE




Dă un click pe bec. Apoi priveşte atent becul timp de 30 de secunde şi apoi priveşte o zonă albă sau o foaie de hârtie. Vei observa un bec alb care luceşte!


















Vezi lupul? Te uiţi mai bine şi mai vezi 4 lupi în stâncile din spate.














Dă un click pe imagine şi încearcă să descoperi câte figuri sunt în total.











SĂ RÂDEM.....CU COPII ŞI ANIMALE

SĂ RÂDEM CU ... PISICI....MIAUUUUU......

vineri, 6 noiembrie 2009

DE PRIN SATE ADUNATE- RAMNA
















În 6 noiembrie a avut loc la Ramna CARNAVALUL TOAMNEI, acţiune desfăşurată în cadrul proiectului "De la sate adunate..". A fost un carnaval al măştilor, al costumelor de Halloween şi un prilej pentru elevii de la şcolile din alte sate de a se cunoaşte şi a se distra împreună.


Am avut şi noi participanţi de la şcoala noastră, dar şi de la şcoala din Şoşdea. Noi am mers împreună cu două prinţese( Păşcuţi Mirela şi Ioniţă Ana-Maria), Dracula( Nohaiu Sergiu), o fantomă înfricoşătoare( Florea Mario), un clown ( Secrieru Michelle) şi două vrăjitoare( Răuţă Amalia şi Marton Alexandra). Distracţia a fost mare.




S-au prezentat, au dansat şi aşteaptă cu nerăbdare următoarea activitate din cadrul proiectului. Aceasta va fi la Şoşdea şi va consta în Campionatul de şah. Cum avem deja în şcoală jucători de şah talentaţi, sperăm că elevii noştri să se întoarcă acasă cu trofeul. Să le ţinem pumnii!



SĂLI DE CLASĂ MODERNE


În urma sponsorizării primite din partea Asociaţiei Pro-Perseverenţa Cetatea Histria, organizatoare a Concursurilor SMART, două săli de clasă din şcoala noastră au fost dotate cu mobilier modern în valoare de 5700 lei, respectiv clasa a II-a B şi a III-a A. Elevii celor două clase s-au bucurat foarte mult şi au promis să aibă grijă de mobilierul primit.
















PICTURĂ ŞI CULOARE...PE HOLURI





Atâta alb......toţi pereţii albi.. Hmmm..... Dacă în locul nostru ar fi fost un mare pictor....un Cezanne....un Picasso....un Grigorescu....ar fi umplut "pânza " aceasta albă cu mii şi mii de picturi minunate. Eeeee! Veţi spune voi, dar ei sunt profesionişti, sunt artişti! Nu-i nimic! Am tras cu ochiul la ei, am mai căutat pe internet, am folosit imprimantă şi indigo şi, cu ajutorul Primăriei Măureni, care ne-a pus la dispoziţie materialele, am început să pictăm.


Şi ne-am documentat, am potrivit culori...


Am făcut şablonul....


Încă nu e gata, dar încet, încet se va vedea şi produsul final.











ATENŢIE!!!!!! Dacă cineva are vreo idee despre ceva ce ar arăta frumos pe aceşti pereţi perfecţi pentru pictură, aşteptăm ideile voastre!!!!!!