marți, 26 ianuarie 2010

VIZITATI PRIKI

Iată un site pe care l-am descoperit de curând şi care conţine multe jocuri interesante pentru voi, copiii. Daţi click pe link pentru a merge acolo: http://www.priki.ro/

MÂINI ÎNDEMÂNATICE

Elevii clasei a III-a A sunt foarte harnici şi pricepuţi. Iată câteva din rezultatele muncii lor la şcoală la orele de Educaţie tehnologică.































marți, 19 ianuarie 2010

SCRISORI DE MULŢUMIRE


De un timp ne lăudăm pe blog cu tot felul de activităţi realizate de elevii şcolii noastre. Pentru toate realizările, în primul rând trebuie să vă mulţumim vouă, dragi elevi, pentru efortul, bunăvoinţa şi perseverenţa de care daţi dovadă de fiecare dată când reprezentaţi şcoala la activităţile desfăşurate. Aşa că VĂ MULŢUMIM noi profesorii, vă mulţumesc şi ceilalţi elevi. BRAVO!

Următorii pe lista noastră cu mulţumiri sunt profesorii şcolii care îndrumă elevii pe drumul lor spre viitor. MULŢUMIM!

Câteva mulţumiri mai speciale avem să aducem Primăriei Măureni pentru tot ajutorul dat în realizarea activităţilor desfăşurate. MULŢUMIM!

Alături de noi au stat şi locuitorii din Măureni, reprezentaţi mai ales prin Cristian şi Lavinia Truţă care ne-au sponsorizat în diverse ocazii( amenajarea clasei a III-a A, Activitatea "Veghea lumânărilor"), dar şi de Alin Ateşan care nu ne-a refuzat când am cerut ajutor( "Veghea lumânărilor").

Pe această cale le mulţumim tuturor şi sperăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor.


VĂ MULŢUMIM!

MESAJE PENTRU MAREA NEAGRĂ



În Marea Neagră mai traiesc doar 5 dintre cele 26 de specii de peşti cu importanţă comercială.
Mesaje pentru Marea Neagră este un proiect de susţinere a Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, în încercarea de repopulare a Mării Negre şi de refacere a habitatelor de mare interes pentru conservarea speciilor marine.
Printre speciile dispărute sau pe cale de dispariţie se afla şi foca, căluţul de mare, delfinul, rechinul, etc. Cauzele dispariţiei speciilor marine sunt multiple şi ţin de poluare, contrucţii hidrotehnice, pescuit comercial incorect, invazia unor specii de peşti străine, schimbări climatice. Acestea pot fi combătute prin studierea speciilor aflate pe cale de dispariţie, reproducerea lor controlată, crearea de habitate care să le ofere condiţii optime de supravieţuire şi prin repopularea, în final, a Mării Negre.
Proiectul Mesaje Pentru Marea Neagră îşi propune să prezinte realitatea Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, singurul care poate contribui la salvarea speciilor marine din Marea Neagră, şi să strângă fonduri pentru dotarea acestuia cu echipamentele necesare studierii şi reproducerii speciilor ameninţate cu dispariţia. Aceste specii vor fi protejate şi se vor putea înmulţi în afara mediului lor natural de viaţă, pentru ca apoi să repopuleze apele Mării Negre.
Fondurile colectate vor fi folosite pentru două proiecte diferite:
Studierea speciilor ameninţate şi reproducerea acestora în laborator, cu scopul de repopulare viitoare a Mării Negre.
Recrearea celor două habitate care adăpostesc o mare diversitate de nevertebrate şi peşti, unele dintre acestea pe cale de dispariţie şi care au un rol esenţial în dezvoltarea stadiilor timpurii de viaţă a multor specii de peşti, inclusiv de interes comercial (calcan, cambula, chefal).

Un proiect iniţiat şi coordonat de 4 ACE pentru susţinerea Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”

PENTRU A LĂSA UN MESAJ MĂRII NEGRE ACCESAŢI URMĂTORUL LINK:


vineri, 15 ianuarie 2010

ORA DE DESEN LA CLS. A VIII-A

Elevii din clasa a VIII-a sunt pictori în devenire. Deocamdată în creion.
Au studiat proporţiile corpului omenesc şi au încercat să redea în linii mari, după priceperea lor, corpul uman.
Iată ce a ieşit!
Daţi un click pe imagine pentru a o vizualiza corect.















ŞTEFAN
PETRIŞOR









MARTON GUNTER







SÎRBU ABEL



vineri, 8 ianuarie 2010

COLECTAREA PETURILOR

În urma organizării campaniei de colectare a P.E.T.-urilor, "MĂURENI FĂRĂ PETURI", de către clasa a III-a A, îndrumaţi de doamna învăţătoare Luminiţa Rusan, elevii şcolii au adus la şcoală aproximativ 5000 de sticle de plastic, echivalentul a 300 de kg de plastic. Aceste sticle, au fost vândute la Centrul de colectare de la Jebel contra sumei de 120 de lei. Din banii obţinuţi s+au cumpărat produse pentru TOMBOLA CRĂCIUNULUI. În urma extragerii biletelor de tombolă, cele mai importante premii au fost câştigate de următorii elevi:
- participarea la Limba română la SMART- JINGA COSMIN
- participarea la Matematică la SMART- ANTONIE DĂNUŢ
- participarea la Cultură generală la SMART- PĂŞCUŢI MIRELA
- participarea la Concursul internaţional KANGOUROU - RUSU CARMEN
- o excursie- MUSTEŢIU SEBASTIAN
- o excursie- DEDIU MIHĂIŢĂ
Mulţumiri trebuie să adresăm domnului director al şcolii, domnul Seracin Ioan, pentru sprijinul acordat şi pentru asigurarea spaţiului de depozitare a deşeurilor de plastic.
Trebuie să menţionăm că ajutorul dat de Primăria din Măureni a fost nepreţios, domnul primar Puşcaş Traian împreună cu domnul viceprimar Ichim Florin ne-au ajutat foarte mult în cursul derulării acestei activităţi, mai ales prin asigurarea transportului PET-urilor la Centrul de colectare. Le mulţumim din suflet şi sperăm la cât mai multe colaborări viitoare!

MULŢUMIM!