duminică, 27 decembrie 2009

TRADIŢII DE ANUL NOU

Mese îmbelşugate şi distracţie din plin. Acestea sunt ingredientele unei petreceri reuşite de Revelion. Noaptea care desparte anii este însă pentru români plină de tradiţii şi superstiţii. Bani în buzunar şi paharul plin sunt cele cunoscute de toată lumea. Vă prezentăm însă lista trucurilor şi superstiţiilor pentru ca anul 2010 să înceapă sub cele mai bune auspicii.
Se spune că acel obiect pe care îl ţineţi în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care puneţi mâna imediat dupa ora 12 va fi cel mai important plan al vieţii dv. în anul care vine. De aceea e important să vă ştiţi priorităţile: Dacă ţineţi bani în mână, veţi merge bine cu banii tot anul, daca vă ţineţi iubita (iubitul) de mână, vă va merge bine cu dragostea tot anul, daca veţi avea paharul în mână, va fi un an v
esel.
Dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are t
oate şansele să se împlinească.
E bine să vă plătiţi din timp toate datoriile, pentru ca anul nou să nu vă găsească cu datorii, pentru că se spune că aşa veţi fi tot anul: plin de datorii.
E bine să aveţi pe masa de Anul Nou crenguţe de vâsc. Aduc noroc.
Primul om care vă trece pragul în prima zi din noul an va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc.
Aduce ghinion dacă agăţati calendarul înainte ca noul an să înceapă.
Prima persoana care vă bate la uşă în prima zi din noul an trebuie primită. Dacă prima persoană care vă intră în casă e f
emeie - va fi un an prost, dacă e bărbat - va fi un an norocos.
Nu trebuie să aruncaţi nimic din casă în pri
ma zi de an nou, nici măcar gunoiul.
Tradiţia artificiilor şi petardelor este veche. Bunicii ştiau că trebuie să facă mult zgomot la miezul nopţii pentru a alunga spiritele rele (atunci zgomotul era făcut cu biciul şi clopoţeii, acum avem petarde).
Anul Nou va fi luminos dacă se lasă o lampă sau o lumânare aprinsă până la ziuă.
E bine să vă îmbrăcaţi în roşu în noaptea de Revelion.

Mare atenţie să nu plângeţi, să nu strănutaţi şi să nu spargeţi ceva în noaptea de Revelion! Sunt semne rele pentru noul an!
Nu folosiţi foarfece în prima zi a anoului an, vă veţi "tăia" norocul!
Împodobiţi bradul de Crăciun cu cîteva conuri de brad pentru a atrage sănătatea de partea ta în noul an!
Trebuie ţinut minte! Având în vedere că trecerea dintre ani este un moment de magie, aceste diverse metode au fost găsite de oameni pentru a amplifica această putere magică. Pentru ca anul ce vine să aveţi parte numai de întâmplări fericite, ţineţi cont de aceste credinţe ale străbunilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu